#1 De start van FOEKK

FOEKK is niet in één dag ontstaan. Hier is een heel traject aan vooraf gegaan. Ben jij benieuwd hoe ik met FOEKK ben gestart? En wat ik heb geleerd?

Als iemand een bedrijf begint, vind ik het altijd heel erg interessant en leuk om te weten hoe diegene het bedrijf is begonnen, op de naam is gekomen en waar hij of zij nu staat. Daarom lijkt het mij een leuk idee om een blog te schrijven over mijn journey tot waar FOEKK nu staat. Een webshop staat namelijk niet van de een op andere dag. Er is dan ook een heel traject aan vooraf gegaan. Ben jij minder benieuwd naar de start van FOEKK, maar vind je de producten wel heel tof? Dat mag natuurlijk en ook dat vind ik superleuk. Neem een kijkje bij alle producten die ik aanbied en shop jouw eerste bestelling met 10% korting. Zie je een foutje op de webshop of heb je andere feedback? Laat het mij dan vooral weten.

Bekijk alle producten

 

Waar het allemaal begon

Deze droom gaat eigenlijk al terug naar de tijd dat ik nog op school zat. Daar wist ik al dat ‘later als ik groot ben’ ik iets voor mezelf wilde beginnen. Wat voor een bedrijf dat zou worden, wist ik niet, maar één ding stond vast: het moest in de fashion zijn. Kleding en sieraden trokken mij van kleins af aan al aan en het was mijn droom om daar in de toekomst wat mee te doen. Vanuit de middelbare school ben ik dan ook naar de HAN gegaan en ben ik begonnen met de opleiding ‘Small Business & Retail Management’. Enerzijds omdat dit een brede opleiding is en ik nog echt niet wist welke kant ik op wilde qua werk. En aan de andere kant omdat ik altijd al droomde van een eigen bedrijf.

In de weekenden voerde ik mijn passie ondertussen al uit. Ik heb namelijk een aantal jaar in een kledingwinkel gewerkt. Van het helpen van meiden en vrouwen om de juiste look samen te stellen, kreeg ik super veel energie. Ik heb hier dan ook al de nodige ervaring opgedaan en daardoor ging het alleen maar meer kriebelen om een eigen bedrijf te beginnen. Het idee om écht een bedrijf te starten wakkerde dan ook steeds meer op. Op een gegeven moment werd dit onderwerp hét gesprek van de dag en ben een plan gaan schrijven. Het voelde alsof ik de eerste stap had gezet, maar ik zei het nog tegen niemand. Ik wilde immers niet dat mensen helemaal enthousiast zouden zijn en dat ik ze daarna blij kon maken met een spreekwoordelijke ‘dode mus’. Ik had mezelf voorgenomen dat ik het pas aan de mensen om mij heen ging vertellen als ik het ook écht ging doen.


Een jaar later.. 

Er ging een jaar voorbij en het plan lag nog steeds in de kast. Toen heb ik de stap gezet om een naam te bedenken. Ik stond op een dag op en dacht FOEKK dat is gaaf. Lekker kort, krachtig en niet te moeilijk. Zoals wij dat zeggen ‘het bekt lekker’. En daar stond ik een paar maanden later bij de Kamer van Koophandel om FOEKK in te schrijven als bedrijf. Superleuk en spannend tegelijk, want nu werd het nog echter.

Vanaf dat moment zette ik écht stappen en was ik al begonnen met het ontwerpen van de webshop. Ik was er dagelijks mee bezig, het begon een echt plan te worden. Maar toen kregen we de kans om een mooi nieuwbouw huis te kopen. Weer zo’n spannende en onzekere fase in je leven. Dus je raadt het al, het beginnen van een eigen bedrijf werd (weer)  op een lager pitje gezet.

Driekwart jaar later heb ik toch besloten om tijdens de bouw de plannen om FOEKK op te zetten, voort te zetten. Zo hebben we na een periode van ontwerpen, partijen bellen en ideeën uitdenken, samen met de webbouwer de website gebouwd. Maar ook, met welke slogan breng ik FOEKK onder de aandacht van de klanten, waar staat FOEKK voor? Daar was ik vrij snel over uit. Ik vind het namelijk supergaaf om te zien als iemand met vol vertrouwen zijn kledinglook showt. Ongeacht of het mijn stijl is, of niet. Zolang je maar jezelf kan zijn en dat kan uitstralen. Vanuit daar is de slogan #FASHIONTOBEYOU tot stand gekomen. Daarnaast wil ik mensen ook inspireren door het samenstellen van verschillende looks, waarin ik mijn eigen stijl en de huidige trends verwikkel.

Tegelijkertijd hebben we de fotoshoots ingepland, modellen gezocht, de kleding ingekocht en gezorgd dat alle zaken rondom betalen, verzenden en het boekhouden geregeld waren. Ook het ontwerpen van de verpakkingen en het voorbereiden van de fotoshoot ging door. We hebben op meerdere locaties foto’s gemaakt voor de website. Ook dit was spannend aangezien ik dit nog nooit eerder had gedaan. Maar wat een ervaring! Soms moet je dingen ook gewoon doen, ook al weet je niet of je het goed doet. Bedenk je dan vooral dat niks goed of fout is, maar dat alles gebeurt om er in de toekomst van te leren!


Vanaf dat moment konden we de website gaan inrichten. Een week voor Kerst was het moment daar, we konden live met de webshop! Superleuk, maar spannend tegelijk. Heb ik overal aan gedacht? Ben ik niks vergeten? Hoe zouden mensen reageren? Zou het meteen gaan lopen? Dat waren de gedachtes die continu door mijn hoofd spookten. Gelukkig heb ik echt superveel leuke reacties gehad en ben ik tot op de dag van vandaag enorm blij dat ik deze stap heb gezet.

Heb jij na het lezen van mijn verhaal nog vragen aan mij? Of ben je nieuwsgierig geworden naar de webshop en de producten die ik aanbied? Neem dan zeker een kijkje en laat mij weten wat je van de website vindt. Vind ik heel leuk!

Heel veel liefs
xxx Lisa

Bekijk alle producten

Stuur ons een berichtje via whatsapp

 

 


Terug naar overzicht

Geplaatst op 19 februari 2020

Volg ons